GYIK – Gyakori kérdések és válaszok

Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Mi a különbség a Bio Clean és a mosás között?

 • Kisebb mechanikai terhelés
 • Textil védelem
 • Alacsonyabb vízszint
 • Nagyobb dobátmérő
 • Speciális kialakítású dob
 • Hosszabb simító szünetek
 • Programozott adagolás technika
 • Speciális, természetes anyagokból készült folyékony adalékanyagok
 • Allergia mentes tisztítás
 • OKO textíliák tisztíthatósága

A BIO CLEAN technológiával hozzájárul a textíliakímélő és egyben környezetbarát tisztításához. Óvja velünk ruháját és környezetét. Hosszabbítsa meg kedvenc ruhája élettartalmát.

Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Meddig tudunk vállalni gyors tisztítást?

 • Zárás előtt 2 órával vállaljuk az napra a gyors szolgáltatást, kizárólag csak szalonjainkban mivel az egyes technológiák behatárolt idő intervallumban működnek.

Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Gyapjú tisztítás és festés lehetősége?

 • A gyapjú PH értéke 5, tehát hasonló az emberi bőrhöz. Ezért, mint a mi bőrünk a gyapjú sem tolerálja a magas hőfokot a lúgokat vagy a savas közeget. Lehetséges, de nagyon óvatos eljárást kell alkalmazni mind a tisztítás, mind a szárítás terén. A festése egyáltalán nem megoldható, mert nagyon hamar filcesedik és a festés során fellépő mechanikai és kémiai hatásokra rosszul reagál.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Lehetséges-e csak vasalási szolgáltatást igénybe venni?

 • Igen, az adott tételre vonatkozó tisztítási ár 50%-ká ért.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Varrás és kis javítás elkészülési ideje?

 • A varrásszolgáltatásunkat külső munkatárs végzi. Kollégáink textiltisztító szakemberek, akik ugyan tudnak segíteni a varrás szolgáltatás felvételekor, de nem erre szakosodottak teljes körűen. Végső véleményt az elvégzendő munkáról a varrásra szakosodott munkatársunk mond, egyeztetve a kollégákkal. Ha kérdés vagy megrendelés van, Ő tud segíteni illetve visszajelezni. Budapesten 3-5 nap alatt készülnek el a varrásra beadott ruhadarabok
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Hol vannak a kiemelt szalonok (extra gyors)?

Munkatársaink elsődlegesen az alábbi szalonokban tudják fogadni a sürgős megrendeléseket a hét minden napján.

 • Budapesten: Allee, Campona, Sugár
 • Vidéken minden nagyobb városban 1-1 szalon áll rendelkezésükre.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Hogyan és hol tisztítják a szőnyegeket?

 • A szőnyegtisztítás külső helyszínen alvállalkozókkal történik központilag Budapesten, speciális gépsorral. A szalonokban sem hely, sem a technológiai megoldások nem felelnek meg erre a célra. A vállalási idő szalonok ⁄ felvevőhely elhelyezkedésétől függ ezért kérjük erről tájékozódjon az őn által kiválasztott üzletben vagy telefonon. (telefon számot az üzlet leírásában találja) Tovább az üzlet listára…

Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Hol találom a hozzám legközelebbi vagy az útvonalamon lévő tisztítót?

 • A üzlet keresőben kiválaszthatja mind kategória mind elhelyezkedés alapján csoportosítva a tisztító szalonokat vagy felvevő helyeket.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Milyen kiegészítő szolgáltatások vannak?

Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Mit jelent a vállfa kedvezmény és annak beváltásának lehetősége?

 • Kollégáink csak abban az esetben tudják a vállfákat visszavenni, ha az nem sérült, és láthatóan a mi felhasználásunkból származik. A hűség akció keretében 1-3 vállfát tudunk jóváírni a tisztítás árából (100-Ft.-os BÓN). Továbbá 25 db vállfa esetén egy ajándék tisztítást tudunk felajánlani mely bármely felsőruházati tisztításra vonatkozik. Pénz visszafizetésére nincsen lehetőség.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Milyen nem mindennapos tételek tisztítását vállalják?

 • Talár, reverenda, láthatósági öltőzetek, motoros ruhák, stb.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Mit jelent az egyedi vállalás illetve garancia nélküliség ?

 • Elssődleges kezelési utasitás és anyagösszetétel hiányában van erre szükség. A kollégáink szakértelme a garancia arra, hogy milyen textíliákat melyik technológiával és milyen kiegészítő eljárásokkal tudja kitisztítani ebben az esetben is.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Hol találom az árlistát?

 • A üzlet leírásában található az adott üzletre vonatkozó árlista.

Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Menyi időre vállaljuk a felső ruházat tisztítást?

 • Lásd vállalási szabályzat 7.pont. A nagyon szennyezett textíliákat, vagy a csak mosható termékeket elképzelhető, hogy nem tudjuk 1-2 órás időtartalomra vállalni, mert ebbe az időkeretbe csak egy alaptisztítás fér bele, ami viszont nem garantálja a teljes körű szolgáltatást.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Mit jelent BIO CLEAN tisztítás öltönyöknél és mik az előnyei?

 • Kímélő tisztítás: a mechanikai hatások csökkentettek, ami azt jelenti, hogy a fordulatszám jóval alacsonyabb, mint egy hagyományos mosásnál, ezáltal a szálak nem csavarodnak, a textília nem gyűrődik. Az öblítő fürdő magasabb, ezáltal a termékek kellemesen tudnak mozogni a gépben, nincs súrlódás, nincs dörzsölődés, és ebben a fázisban sem gyűrődnek textíliák a környezetbarát, vegyszermentes tisztításon túlmenően.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Milyen akciók vannak és hol találom őket?

 • Akciók pontos ismertetése az "AKCIÓS AJÁNLATOK" lapon elérhetőek. Illetve az üzletekben kihelyezett reklám plakáton tájékozodhat valamint a kollégánknál érdeklődhet.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Hol találom meg a telefonszámokat és az elérhetőségeket?

 • A vevőink az üzletek leírásában illetve az üzleti partnereink a üzleti megoldások alatt.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

A sürgősségi tisztításra milyen Extra vállalási ár van?

 • A sürgősségi szolgáltatásainkra nincs semmilyen extra költség!
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Gombok eltávolítására miért van szükség?

 • A gyártók , illetve a konfekcióknál napjainkban a Textilkresz előírásait csak részlegesen tartják be illetve nagyvonalúan kezelik . Ha mi javasoljuk, hogy egy gombot vagy egy kiegészítőt távolítson el az ügyfél érthető módon felháborodik, de… a gyártónak olyan kezelési jelzést kellene a textíliába tennie, amely az összes kiegészítőre és anyagra megfelelő kellene, hogy legyen. Sajnos a gyártók és a tervezők ezzel nem „törődnek” és nálunk szembesül először az ügyfél ezekkel a problémákkal, hogy gombja vagy egyéb kiegészítő vagy díszítő elem textílián a tisztítás során károsodhat. A kiegészítőkre vonatkozó eltávolítási javaslatot kollégáink sok éves tapasztalat alapján kérik.  Esetek kevesebb mint 10%-ában válik szükségesé de mindenképpen az őnök érdekében.

Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Mit nevezünk zakónak és mit tavaszi kabátnak?

 • A ruhanemű féleségének meghatározásakor mindig az ügyfelek véleményét helyezzük előtérbe. Illetve a ruhanemű szabása és a zsebek elhelyezése és kialakítása és anyaghasználat határozza meg minősitését.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Otthon neki kezdjek-e tisztítani vagy inkább bízzam szakemberre?

 • Az otthoni tisztítások sokszor komoly fejtörést okoznak tisztítónak, mert az ügyfelek nincsenek tisztában az adott textília kémiai és mechanikai tulajdonságaival. Nem ismerik pontosan a foltképzők eltávolításának lehetséges módjait, bár az internet világában mindenki megpróbálja minél kevesebb költséggel, házilag megoldani a gondokat. Ilyenkor azonban jusson eszükbe, hogy ha nem lesz sikeres a foltkezelés, vagy a házi tisztítás, akkor mennyibe kerülne újra megvenni az adott darabot. Ezért kérjük, kérjék, ki szakembereink segítségét mielőtt házilag kezelnének bármit is. Egyszerű példa: a toll kabátban a kezelési útmutató az írja, hogy mosható, de azt már nem, hogy ha nem megfelelő az utó művelet, akkor vízkeretes és büdös lesz a kabát. Sokan fordulnak utána hozzánk segítségért, a tisztítás díját így sem spórolta meg és még idegeskedett is. Ha rögtön hozzánk fordult volna a gond eleve nem merült volna fel.
 • Sokszor a háztartások nem rendelkeznek az utó munkálatokhoz szükséges gépparkkal sem, ez okozhatja elsősorban a problémát (nagyobb dobátmérő, nagyobb teljesítmény, több szárítási program)
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Meddig vállalható az azonnali szolgáltatás?

 • Lásd a vállalási szabályzat 7. pontját. Illetve tájékozódjon munkatársunknál.
Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Minek nem vállaljuk a tisztítását?

 • Technológiánk elsősorban felsőruházat tisztítására vannak kialakítva. A nagy mennyiségű, (tömeges) mosodai szolgáltatásokra nem vagyunk berendezkedve, illetve a higiéniás mosásra nincs módunk. Tisztítunk továbbá minden kiegészítő háztartási textíliát, függönyt, szőnyeget,bőrterméket,speciális motoros ruházatot is.