Intelligens ruhák

Intelligens ruhák - Smart textíliák

Intelligens ruhák - Smart textíliákAz úgynevezett intelligens ruhák térhóditása megkezdődőtt. Intelligens ruhák lázas villogásba kezdenek a rádiótornyot ábrázoló minta körüli kék sávon már egy egyszerű fekete pólón. A Think Geek cég Wi-Fi Detector elnevezésű felsője, ha szélessávú hálózati jelet fog, akkor az erősségnek megfelelő számú kék térerő jelzés villan fel a viselő mellkasán. Megtudhatja, hol internetezhet a legkönnyebben Wi-Fi hálózaton.

A bizarr elektronikus ruhakölteményeknek ma már a fantázia sem igen szab határt. Pld. „ölelő pulóvere” továbbíthatja a simogatást. A diszkóban a basszus és más környezeti hangokat veszi, és ennek megfelelően látványosan villózni kezd.

Az úgynevezett intelligens ruhadarabok az anyag felületére vagy textil szálai közé applikált elektronikus eszközöket tartalmaznak, képesek például vezeték nélkül kommunikálni a külvilággal, GPS jeleket fogadni, energiát termelni, szórakoztatni, vagy éppen analizálni az egészségi állapotunkat.

Ezeket a textíliákat csak a nálunk alkalmazott BioClean tisztítási módszerrel szabad kizárólag tisztítani. A ruházat jelölése,  w profi vizes tisztítás (tisztító szakember által).