Mosás

Mosás jelképe a teknő („teknő, kád”)

A forgódobos háztartási mosógépeken is mindig vannak általános előre megírt fix programok. A teknőben szereplő szám vagy az aláhúzás a teknő alatt, mindig a maximális mosási hőmérsékletre, illetve textilkímélő technológiára vonatkozik. A címkén szereplő jelkép a háztartási mosógépek paramétereit veszi alapul. Az oldószer mindig víz. Bővebb információért bizalommal forduljon kollégáinkhoz.

Mosás története

A mosás, a textíliák tisztítása feltehetőleg az óta létezik, amióta az ember a textíliát ruházkodási célra használja a mosás kialakulása az emberi ruházkodással kapcsolatos és fejlődése is a ruházkodás fejlődésének függvénye. .

A rómaiak rájöttek arra, hogy a vizelet elősegíti és fokozza a textíliák tisztulását. Összegyűjtötték a vizeletet, és abban lábbal gázolták a ruhaneműt. Az ammóniumhidroxid lúgos hatása elősegítette a tisztulást. Titus Flavius Vespasianus császár látva a vizelet nagy keresettségét, vizeletadót vezetett be. Tőle származik a mondás, hogy: ''a pénznek nincs szaga''. Leonardo da Vinci ugyancsak foglalkozott a mosás tökéletesítésével, gépesítésével. Feljegyzései között szerepel egy mosógép rajza is.

Top Clean BIO tisztítás Ametiszt ruhatisztítás. Rövid határidő, Kíméletes technológia, KörnyezetvédelemGyökeres változás a XX. század közepén jött létre, amikor tömegesen jelentek meg a piacon a mosás gépi berendezései. A mosógép tulajdonképpen ugyanazt csinálja, mint hajdanában az asszonyok, akik kiültek a patak partjára, rátették az előzőleg beáztatott ruhát egy lapos kőre, és sulykoló fával püfölték. Az ütések áthajtották a szálak között a vizet, és a víz magával ragadta a piszkot. Ma ugyanezt a mosógép kissé korszerűbben végzi, de a lényeg mégis ugyanez. Gyors tempóban forog a mosógép műanyag korongja, és ugyanilyen gyors mozgásba hozza a vizet. A ruha azonban nehéz tömeg, kevésbé mozgékony, mint a folyadék, és így sokkal lassabban forog. A víz a benne oldott mosószerrel együtt, nemcsak körülötte áramlik, hanem keresztül is áramlik rajta. A szintetikus (vegyi úton, nem természetes anyagból előállított) mosószernek az a tulajdonsága, hogy a zsírtartalmú piszokrészecskéket magához köti, és mert gyorsan mozog, magával is ragadja. Ezért kényelmesebb a mosás áztatás után, hiszen már az áztatás alatt átjárja a ruhaneműt a mosószeres lé, már létrejön a kapcsolat a piszok és a mosószer között, a mosógép forgatásában már csak a hajdani püfölés mai változatának kell megtörténnie. Meg is történik.

Ezért van az, hogy a mosógéppel való mosás tulajdonképpen már csak öblítés. Van a mosógépeknek egy másik fajtája is: az nem forgatja, hanem ide-oda mozgatja a vizet, működése jobban hasonlít ezért a hajdani sulykoláshoz. Mivel itt a gépi, szerkezeti megoldás bonyolultabb, az ilyen mosógép drágább, de sokkal kíméletesebben mos, és szebb lesz tőle a ruha.

Mosható anyagok:

Minden olyan termék, amelyre a szakembereink a mosás technológiát választják

Példák: függöny, ágynemű, asztalnemű, törölköző, fehérnemű, rongyszőnyeg, kabátok, toll kabátok, ingek, pólók, szabadidő ruhák, plüss állatok, takarók, plédek, bútorhuzatok, hálózsák, sí overál.

Technológiai folyamatok:

  1. Osztályozás
  2. Szortírozás
  3. Elő vagy foltkezelés
  4. Mosás
  5. Szárítás
  6. Vasalás-gőzölés
  7. Hajtogatás-állag megóvás
  8. Csomagolás

Szolgáltatásunk előnyei:

Rövid határidő
Kíméletes technológia
Környezetvédelem
Nagy kapacitás