Vasalás

A vasalás rendkívül idő és energia igényes. Egy nagyobb mosás esetén akár 3-4 órát is igénybe vehet a textíliák vasalása. Bizonyos ruhaneműknél speciális eszközökkel lehet csak végrehajtani. Minden tisztítási szolgáltatás tartalmazza a vasalást. Így nyújtva teljes körű megoldást a ruhatisztításra fokozva az ön kényelmét. Válassza ön is a teljeskörű tisztítási szolgáltatásunkat. Fordítsa idejét fontosabb dolgokra. keresse tisztítóinkat minden nagyobb áruházban.

Vasalás Előnyei:

  • Formatartás, Színkímélés, Kisebb göbösödési hajlam

Lehetséges-e csak vasalási szolgáltatást igénybe venni?

  • Igen, az adott tételre vonatkozó tisztítási ár 50%-ká ért.
Vasalás Top Clean - Ametiszt ruhatisztító

Vasalás mint tevékenység

A vasalás története 2000 éves múlttal rendelkezik.

A kínai Han dinasztia idejéből származik a legrégebbi vasaló, amit forró homokkal és faszénnel töltöttek meg. Az akkoriban szokásos díszítő elemként sárkányt mintáztak meg a nyelén. Szintén felfedezhető a vasalás, mit tevékenység egy i.e. 540-ből egy Görögországból származó vázán, amin asszonyok fehér vásznat feszítenek és simítanak. A vasalás tevékenység a világ minden táján, külön-külön, egymástól függetlenül fejlődött. Már a viking harcosok sírhelyeiben is találtak gomba alakú, üvegvasalókat.

Vasalási praktikumok

Ma már minden modern háztartás alap felszereltségébe bele tartozik a vasaló, vagy a gőzállomás. Fontos, hogy használója pontosan ismerje a vasalandó textíliát, a vasalásra vonatkozó feltételeit. A ruhába varrt kezelési útmutatón találhat erre vonatkozó utasítást. Mindig a textília anyagösszetételét kell először figyelembe venni, utána kell kiválasztani a megfelelő vasalási hőmérsékletet. Javasoljuk, hogy a vasalást mindig a textília fonákján végezze, így kevésbé, vagy egyáltalán nem károsodik. Minden kelme vasalásához szükséges bizony nedvesség tartalom, ezért (ezt Önök is tapasztalták) a készre szárított ruhákat nehezebb simítani. Enyhén nedvesen érdemes elkezdeni a vasalást, és ha teljesen megszáradt, még érdemes ellenőrizni, illetve kisimítani az esetleg gyűrött maradt részeket. Természetesen kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre, profi ipari berendezéseinkkel.