Mosás - Top Clean Ruhatisztító - Ametiszt Ruhatisztító

TOP CLEAN Hungária Kft. céges ajánlatok

Magyar - Hungarian - Ungarisch

Tartalomhoz ugrás

Mosás

Mosás jelképe a teknő (Mosás jelképe a teknő)
A forgódobos háztartási mosógépeken is mindig vannak általános előre megírt fix programok. A teknőben szereplő szám vagy az aláhúzás a teknő alatt, mindig a maximális mosási hőmérsékletre, illetve textilkímélő technológiára vonatkozik. A címkén szereplő jelkép a háztartási mosógépek paramétereit veszi alapul. Az oldószer mindig víz. Bővebb információért bizalommal forduljon kollégáinkhoz.

Mosás története
A mosás, a textíliák tisztítása feltehetőleg az óta létezik, amióta az ember a textíliát ruházkodási célra használja a mosás kialakulása az emberi ruházkodással kapcsolatos és fejlődése is a ruházkodás fejlődésének függvénye. .

A rómaiak rájöttek arra, hogy a vizelet elősegíti és fokozza a textíliák tisztulását. Összegyűjtötték a vizeletet, és abban lábbal gázolták a ruhaneműt. Az ammóniumhidroxid lúgos hatása elősegítette a tisztulást. Titus Flavius Vespasianus császár látva a vizelet nagy keresettségét, vizeletadót vezetett be. Tőle származik a mondás, hogy: ''a pénznek nincs szaga''. Leonardo da Vinci ugyancsak foglalkozott a mosás tökéletesítésével, gépesítésével. Feljegyzései között szerepel egy mosógép rajza is.

mosás, a textíliák tisztítása Gyökeres változás a XX. század közepén jött létre, amikor tömegesen jelentek meg a piacon a mosás gépi berendezései. A mosógép tulajdonképpen ugyanazt csinálja, mint hajdanában az asszonyok, akik kiültek a patak partjára, rátették az előzőleg beáztatott ruhát egy lapos kőre, és sulykoló fával püfölték. Az ütések áthajtották a szálak között a vizet, és a víz magával ragadta a piszkot. Ma ugyanezt a mosógép kissé korszerűbben végzi, de a lényeg mégis ugyanez. Gyors tempóban forog a mosógép műanyag korongja, és ugyanilyen gyors mozgásba hozza a vizet. A ruha azonban nehéz tömeg, kevésbé mozgékony, mint a folyadék, és így sokkal lassabban forog. A víz a benne oldott mosószerrel együtt, nemcsak körülötte áramlik, hanem keresztül is áramlik rajta. A szintetikus (vegyi úton, nem természetes anyagból előállított) mosószernek az a tulajdonsága, hogy a zsírtartalmú piszokrészecskéket magához köti, és mert gyorsan mozog, magával is ragadja. Ezért kényelmesebb a mosás áztatás után, hiszen már az áztatás alatt átjárja a ruhaneműt a mosószeres lé, már létrejön a kapcsolat a piszok és a mosószer között, a mosógép forgatásában már csak a hajdani püfölés mai változatának kell megtörténnie. Meg is történik.

Ezért van az, hogy a mosógéppel való mosás tulajdonképpen már csak öblítés. Van a mosógépeknek egy másik fajtája is: az nem forgatja, hanem ide-oda mozgatja a vizet, működése jobban hasonlít ezért a hajdani sulykoláshoz. Mivel itt a gépi, szerkezeti megoldás bonyolultabb, az ilyen mosógép drágább, de sokkal kíméletesebben mos, és szebb lesz tőle a ruha.
Mosható anyagok:
Minden olyan termék, amelyre a szakembereink a mosás technológiát választják

Példák:
függöny, ágynemű, asztalnemű, törölköző, fehérnemű, rongyszőnyeg, kabátok, toll kabátok, ingek, pólók, szabadidő ruhák, plüss állatok, takarók, plédek, bútorhuzatok, hálózsák, sí overál.
Technológiai folyamatok:

Osztályozás / Szortírozás / Elő vagy foltkezelés / Mosás / Szárítás / Vasalás-gőzölés / Hajtogatás-állag megóvás / Csomagolás

Szolgáltatásunk előnyei:

Rövid határidő - Kíméletes technológia - Környezetvédelem - Nagy kapacitás

Ruhatisztító kereső

Üzletek

Allee Ruhatisztító Szalon
1117 Budapest, Váli u. 3.
Telefon: +36-1-883-8470

Campona Ruhatisztító Szalon
1222 Budapest, Nagytétényi út 37-45.
Telefon: +36-1-424-3187

Sugár Ruhatisztító Szalon
1148 Budapest, Örs vezér tere 24.
Telefon: +36-1-469-5336
Kapcsolattartók

Technikai Manager
Saskőy Attila Supervisor
Telefon: +36-30-9322-001
Email: s.attila@topemail.hu

Human Manager
Miknyóczki Mihály supervisor
Telefon: +36-20-951-8058
Email: m.mihaly@topemail.hu

RSS RSS hírek és akciók

Székhely (adminisztráció)

TOP CLEAN Hungária Kft.
1112 Budapest, Ütköző sor 6.
Telefon: +36-1-227-5648
E-mail: info@topclean.hu
Fax: +36-1-227-5851

Székhely (adminisztráció)
TOP CLEAN Hungária Kft.
1112 Budapest, Ütköző sor 6.
Telefon: +36-1-227-5648
Fax: +36-1-227-5851
Vissza a tartalomhoz